Bashjälpmedel

Bashjälpmedel (t.ex. toalettstolsförhöjning, badbräda och gånghjälpmedel) lämnas på närmaste vårdcentral eller hos Sodexo Hjälpmedelsservice receptionen, Rissneleden 16 B i Sundbyberg.

Personligt förskrivna hjälpmedel

Skrymmande hjälpmedel (t.ex. rullstolar, duschstolar på hjul, golvlyftar, sängar, sängdävert, el-ryggstöd samt vissa barnhjälpmedel) hämtas utan kostnad av oss i hemmet. Finns bashjälpmedel går de med samma transport. Brukaren/anhörig ringer supportcenter på telefonnummer: 08-5788 5200, knappval 3 och beställer hämtning. Förskrivare beställer hämtning i Beställningsportalen eller använder blanketten Återlämning av hjälpmedel.

Specialanpassade hjälpmedel

Vi önskar att förskrivaren beställer återlämning av dessa hjälpmedel i beställningsportalen eller via blankett Återlämning av hjälpmedel. Orsaken till detta är att vi vill undvika att specialanpassade hjälpmedel återlämnas utan att detta är förankrat med förskrivaren.

Hyrhjälpmedel för tillfälligt behov (max 6 månader)

Uppsägning av hyran och återlämning av hjälpmedlen görs i receptionen, Sodexo Hjälpmedelsservice, Rissneleden 16 B i Sundbyberg. Om hjälpmedlet återlämnas till annan adress debiteras gällande transportkostnad.

Obs! Återlämnade hjälpmedel skall vara väl rengjorda. Vi betraktar alla återlämnade hjälpmedel som smittat gods och utgår från basala hygienrutiner.

Återlämning av hjälpmedel vid dödsfall

Vid återlämning av hjälpmedel vid dödsfall kan man som privatperson kontakta supportcenter på 08 578 852 00, knappval 3 för att beställa en hämtning av dessa, alternativt så kan du som förskriva skriva en arbetsorder för hämtning av hjälpmedel.